Erdem Yalçın

Bla Bla Bla...

Opel Mokka

Leave a Comment


Günümüzdeki suvların modern bir görünüme sahip olmalarının temel kuralı güçlü bir yapıya sahip olmak. Opel bu modelinde temel kurala sadık kalmış ve çok şık bir görünüme sahip olan mokkayı çıkarmış. Özellikle mokkanın ön panjurundaki büyük ızgara üstüne nikelajla konumlandırlımış logosu dikkat çekiyor. Kaput üstündeki keskin hatlar ve çamurluklardaki şişkinlik araca kaslı bir yapı katmakta. Arkaya doğru uzanan ön fark grubu araca akıcı bir görünüm katarken, ön çamurluktan arkaya doğru uzanan keskin çizgi ise araca dinamik bir görünüm katıyor. Arka bölümde ise kram görünümü verilen difüzör tam bir suv havası katabiliyor.

Mokkanın iç mekanı ise Opel grubunun genel trend tarzını tuşlardaki kızmızı ışıklandırmalarlada bunu anlamak mümkün. Mokka modeli opelin önceki modellerinde sıkça eleştirilen tuş karmaşasından vazgeçmemiş. Kapı kollarında ve özellikle orta konsolda irili ufaklı eşya gözlerine yer verilmiş. Sürüş pozisyonuna geçicek olursa direksyon ve koltuk ayarlarıyla kendinize uygun şekli kısa sürede gerçekleştirebiliyorsunuz. Opel mokka 356 litrelik bir bağaj hacmine sahip.

Bu modelinde Opel orta sertlikte bir süspansiyon kullanmış. Böyle virajlara hızlı bir şekilde girildiğinde yana yatma riskini azaltmayı başarmış. Asfaltı düzgün zeminlerde araç konforlu bir seyahat sunuyor. Fakat bozuk seminde arkadaki yolcuları fazlasıyla zıplattığını söyleyebiliriz.




Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder