Erdem Yalçın

Bla Bla Bla...

BMW E36 Drift Edition

Leave a Comment

Öncelikle driftin ne olduğundan başlıyalım. Drift otomobillerin kontrolsüzlüğünün kontrolü yani örnek olarak bir nevi karda kaymak gibi birşey diyebiliriz. Araçlar 90 kilometre hızlarda virajlara konrolsüz bir şekilde girer ve şoför bu araçları bu kontrolsüzlüğü kontrol etmeye çalışır bu olayada araç kaydırmak yani drift denir. Drift otosporu ülkemizde daha çok yeni bir spor. İnsanları caddelerden piste çakilmek için başlanıp gerçekten ilerlemiş bir şekilde profesyonel bir şekilde drift organizasyonları yapılmakta.
Konumuza gelicek olursa bmw e36 drift için ülkemizde seçilebilecek araçların en başında geliyor.
Aracın bir sıkınıtısı arızası vesayla olduğunda çok fazla ustası var ve parçası bol ve aynızamandada kondisyonu güçlü bir araç. Örneğin pazartesi aracınız bozuldu ve cuma günü antreman var çarşamba gününe kadar aracınızı yetiştirebiliyosunuz. Ne parça sıkıntısı var nede usta sıkınıtısı var . Ancak pahalı yedek parça fiyatları sizi yorabilir böyle bir sorun var. Parça bolluğu olması fiyatları pekde etkileyememiş. Ancak türkiyede bu motorsport için başka hiç bir araçta bu imkanlar yok.
Bir örnekle başlıyacak olursak BMW 328 e36 modeli uzun zamandır türkiyede en çok drift için tercih edilen araçlardan. Motoru drift için uygun ama turboyla desteklenince sorunsuz bir araç oluyor. Yani kısaca bu araçlar driftte ülkemiz için gözde araçların başında geliyor. Drift demişken  profesyonel driftten bahsediyoruz sokak apaçilerinden bahsetmiyoruz...
E36 dan bir kaç örnek;


Virajlarda daha iyi açı için açı kiti önemli tabi ...


Hafif bir konsol kondisyon için hiçte fena olmaz...


Şimdiki fotoğraflarda ülkemizden çekimler;


Şimdikide bizim ülkemizden benim favorim olan Kemal Soylu'nun R34 GTR body kitli 400+ hp bmw e36 aracı ...


FOTOĞRAFLAYAN: Kadir Çiçek 
YAN ASİSTAN ARTIK HER NEYSE : Erdem Yalçın 



Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder