Erdem Yalçın

Bla Bla Bla...

Lada Samara

Leave a Comment

Dış tasarım olarak genel olarak tofaşı andıran lada samara çoğunlukta karerimsi yapıya sahip bir araç. Rus üretimi Lada'nın plastik ön tamponunda içe doğru bükümlü bir yapıya görülüyor.
Kendi sınıfındaki araçlarda çoğunlukla kullanılmayan far silecekleri bu araçta görmek mümkün.
Ülkemizde pek gerekli olmasada Rusya'da şart olan bu detay zamanında iyi bir özellik olarak kullanıcılara sunulmuş. Aracın yerden yüksek bir yapıya sahip olması çeşitli engebeli yollarda kullanıcıların rahat etmesine büyük katkı sağlıyor. Broadway tarzı yukardan aşağıya doğru içe bükülen ön ızgaralar dikkat çekiyor. Ön ızgaranın ortasına konumlandırılan Lada logosu dikkatleri çekmekte zorluk çekiyor. Farlarla yan yana bulunan sinyallar diğer sınıfındaki araçlar gibi yan çamurluklara koyulmaktan kaçınılmış. Bu detayda Lada'yı özel kılan bir detay.
Konfora geçicek olursak yok deyip geçmek son derece mantıklı. Hidrolik olmuyan direksyon, sert süspansiyonlar, rahatsız koltuklar, sağdan soldan gelen Lada'larda klasikleşmiş gürültüler, malzeme kalitesizliği, kötü ses yalıtımı gibi etkenler yüzünden son derece konforsuz bir araç olmuş. Kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu bir özellik direksyon sertliği diğer sınıfndaki araçlar gibi hidrolik olmadığı halde ufak bi yumuşaklık sağlanması gerekirken bu araçta son derece sert bir direksyon bulundurulmuş.
İç tasarıma bakıcak olursak dışardan görüldüğünün aksine son derece geniş bir mekana sahip. Ön konsoldaki malzeme ve işçilik kalitesi oldukça kötü bir vaziyette. Aracın dışardan bakıldığında yüksek görünmesine rağmen içeriye oturulduğunda kendinizi yere oldukça yakın hissediyorsunuz.
Ladadaki en önemli özellik ise Rus araçlarında genellikle görülen kalorifer. Kışın aracı çalıştırdan sonra 2 dakika beklerseniz kalirofer açmaya gerek kalmıyor motor ısısı bile yetiyor birde üstüne kalorifer açında aşırı sıcak oluyor ve sıcaktan bunalmaya başlıyorsunuz. Camlara sarılıyorsunuz bir anda. Sanki sobanın dibine oturmuş gibi hissediyorsunuz. Arka bağaj hacmine geçicek olursak bizim incelediğimiz araçta stepmeye simit tüp takılmıştı ve yedek latik bağajın içinde duruyordu buna rağmen yeterli bir bağaj hacmine sahipti.
Yedek parça bulunabilirliğine bakıcak olursak Türkiyede nerde olursanız olun bu araçlara yedek parça sıkıntısı yok bakkaldan dahi bulunabilir.

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder