Erdem Yalçın

Bla Bla Bla...

BMW 116D

Leave a Comment

Bmw 116d'nin birinci nesil aracı oldukça beğenilmişti. Ciddi anlamda bir hayran kitlesine sahipti. 
Aracımızın geçirdiği makyaj operasyonundan sonra daha önceden yumuşak hatlara sahipken artık daha keskin hatlara kavuşturulmuş. Ön taraftan anlatmaya başlıyıcak olursak çamurluklaradan başlıyarak ön tarafa doğru giden farlar içeri doğru gittikçe genişlemeye başlıyor. Yazımızın başlarında bahsettiğimiz gibi ön farlarda keskin hatlar hakim. Ön ızgaralara bakıcak olursak BMW'lerde efsaneleşmiş olan böbrekleri bu modeldede görüyoruz. Tampon tasarımına geçtiğimizde ise en alt kısımdaki detaylandırma çok iyi olduğunu söyliyebiliriz. Yanlardan ortalara doğru gidildiğinde yukarı doğru giren çukur içine yerleştirilmiş farça ve arada kalan siyah boşluk araca ayrı bir hava katmış. Bu siyah boşluğun hemen üstünde plaka yer yer alıyor. Bu bahsettiğimiz ayrıntıların hemen üst kısmında sağda ve solda iki adet sis farları mevcut. Sis farları siyah içeri doğru uzayan parçalarla bütünleştirilmiş.Biz bu siyah parçaların gereğinden büyük olduğunu düşünüyoruz. 
Ön kaputa baktığımızda uç kısımlarından farlara birleştirildiğini görüyoruz. Yan aynalara geçtiğimizde ise üst kısımları araç ile aynı renklere sahipken alt kısımlarına geçtiğimizde ise siyah plastik parçalarla karşılaşıyoruz. Şahsen bizim görüşümüz led sinyallerin araç renginde bulunan kısıma değilde siyah parçaların üstününe bulundurulması araca elit bir hava katabilirdi. 
Ön kısımdan arka tarafa doğru baktığımızda yanlardan uzanan yumuşak çizgilerin içeri doğru bükümlü olduğunu görüyoruz. Arka kısıma geçicek olursak Wolsvogen Polo'ya benziyen stop lambaları değiştirilmiş ve yerine daha büyük stop lambaları yerleştirilmiş. Aynı zamanda arka stoplar bağaj kapağına kadar uzatılmış. Türkiyede 4 adet donanım seçeneğiyle ve Urban Line, Sport Line, M Sport gibi 3 özel paketle satılıyor. 

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder