Erdem Yalçın

Bla Bla Bla...

Citroen C4 Cactus 1.6 e-HDi Shine ETG6

Leave a Comment

Gelecekten gelen tasarımıyla gözleri üzerine çeken Citroen C4 Cactus 1.6 e-HDİ Shine ETG6 eylül ayından itibaren satışa sunulmuştu. Citroen C4 Cactus biri dizel diğeri ise benzinli motor seçeneklerine sahip.
Citroen C4 te tasarıma bakıldığında tasarımıyla uzun süredir kendinden bahsettirdi, hayla daha görenlerin sohbet konusu olmakta ısrarcı. Bu sıra dışı tasarımı citroen'in diğer modellerindende tanıdık gelmekte. Citroen Picasso'danda tanıdığımız bu gündüz farları C4 Cactus modeline sinirli bir bakış katmış. Esas far grubu ise led farların altında bulunan kısında bulunuyor. Bu far gruplarının içe bakan yanlarındaki siyah plastik parçalar araca çizgi film karakterimsi bir görünüş katmış bu detay aracın daha bi karakteristik olmasına katkıda bulunmuş. Plakanın arkasında bulunan küçük kare ızgara "panjur" ve onun hemen üst tarafındaki büyük Citroen amblemi araca ilk bakıldığında göze çarpan detaylardan. Tamponun alt kısmı, çamurluk kenarları ve etekler gövdeden farklı bir renk te yapılmış ve bu olay araca off road hissi katmış. Ancak aracta iki çekiş bir sistem olması ve Citroen'in dört çekiş bir opsiyon düşünmediğini açıklaması şaşırtıcı. Citroen C4 Cactus 16 ve 17 inç büyüklüğünde iki farklı jant seçeneğide sunmuş. Aracın yan tarafında kapı yanlarında arka bölüme kadar uzanan Airmub adını verdiğimiz teknoloji ise hava kapsullerinin olduğu koruyucular olarak tabir ediliyor. Bu unsur araçta çok aşırı bir şekilde dikkat çekmiş.

Citroen C4 Cactus dışı gibi içindede bizi farklı bir görünüşle karşılıyor. Üç kollu direksyon altından ve üstünden düzleştirilerek tasarlanmış. Citroen Cactus modelinde direksyon üstündeki tuşlar sayesinde opsiyonları kullanmamızda kolaylık sağlanmış. Konsolun üst kısmında yumuşak mazlemeler kullanırken kapı taraflarında sert bir kauçuk malzeme kullanılması can sıkabiliyor.
Ön konsoldaki renkler fabrikanın verdiği bağzı seçeneklerle değişebiliyor. Orta konsoldaki tuş karışıklığı ortadan kaldırılıp daha basit ve az tuşlu yeni bir orta konsol getirilmiş. Vites R ye alındığında orta konsoldaki eğlence paketinin içinde bulunan ekranda geriş görüş kamerası otomatik olarak açılmakta. ekran altındaki tuşlarla otomatik parketme ve park yerinden çıkarma opsiyonları kullanılabiliyor. Aracın iç bölümünde eşya gözlerine tatmin edebilecek şekilde yer verilmiş. Hava yastığı ön konsoldan alınıp ön camın tavan kısmındaki bitişiğine yerşleştirilmiş.
Bağaj hacmi olarak 358 litrelik bir bağaj hacmi sunulmuş.


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder